Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")

de kamy in Torturi, 8 Mar 2011 | 63113 vizualizari

 

Ce coincidenta..... mai bine nici ca se putea....reteta 100 azi de ziua noastra.. Va dedic acest tort(proaspat)la toate bucatarasele vesele de pe acest site...prietenele mele virtuale. VA DORESC O PRIMAVARA MINUNATA SI O VIATA FERICITA!!!!! LA MULTI ANI CU SANATATE!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 gr lapte
  • 200 gr.zahar
  • 400 ml crema patiserie(frisca lichida)
  • 2 plicuri gelatina
  • piersici,pere din compot
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie+portocala
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!"):

Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot, sa lasa sa se hidrateze, apoi de dilueaza  pe baie de aburi.

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.

Cand crema e fiarta,se lasa putin la racit, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma, se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.In crema am bagat si jumate din piersicile ramase pe care le-am facut pasta cu blenderul,iar celelalte le-am taiat bucatele mai mici.

 Se acopera o tava(mai mica) cu folie alimentara,umezita pe exterior.

Pe fundul tavii se aseaza fructe taiate felii subtiri.

Se bate frisca (puteti pune si un intaritor) si se amesteca usor cu crema rece, dar atentie, sa nu se intareasca.

Se pune o parte din crema,peste, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.

Se acopera cu un strat de piscoturi,pe care le-am inmuiat scurt in compot.

Se acopera cu folie si se baga la frigider de seara pana dimineata.

Eu nu l-am mai ornat ca e aspectos si asa.

Pofta buna sa aveti!!!!

TIPS-URI

1

sectiunea mai pe seara

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (82)

bimbiluna 1

08.05.2014, 09:43

merge si fara amidon ?sau ce altceva se poate lua in locul amidonului?

RuxyRux 1

08.05.2014, 09:57

In loc de amidon pune faina dar cerne-o bine de cateva ori

Ancutsa 1

24.05.2018, 13:42

Ce tort delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere